Maaltijdvoorziening Heenvliet

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heenvliet

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heenvliet is men name interessant voor alle inwoners die door hun leeftijd of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Nissewaard zien we veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijk opererende diensten als Mealhero, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door dit soort bedrijven heeft iedereen toegang tot verse recepten als Doperwtensoep en/of Boeuf stroganoff, witte rijst, sperziebonen. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt men de verschillende services en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Regio-code0181 (+31181)
Postcode3218
Kosten (indicatie)v.a. €5,92
Maaltijd ideeBoe­ren­kool­stoof met ei

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Heenvliet

Een eigen voedingsvoorschrift is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het doen van boodschappen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf vanwege leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval kunt u eens kijken naar verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Nissewaard.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Nissewaard. Uniek voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

  • Iemand die boodschappen gaat doen
  • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die doorlopend intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en inwoners met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

  • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
  • Toediening van eten
  • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een thuismaaltijd opwarmen
  • hulp bij toediening
  • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Soms kunnen bekenden helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Heenvliet staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

  • Langdurig en onbetaalde zorg
  • Kan thuiszorg ontlasten
  • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heenvliet vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Heenvliet? In deze plaats onderscheiden we een aantal aanbieders en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Snijbonen of Nasi babi pangang. U kunt kiezen uit keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en organisaties die uw maal al opgewarmd leveren.

  • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
  • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
  • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Service Bureau Ouderen BernisseDriesprong 33214 DAZuidland
BuurtzorgGroene Kruisstraat 193235 AJRockanje
Catering Service HellevoetsluisKanaalweg Oostzijde 134A3224 ADHellevoetsluis
Keurslager van de AkkerHadewychplaats 843207 KGSpijkenisse
Restaurant Hart van GroenewoudLindenstraat 83203 VJSpijkenisse
Clubsandwich‘t Woud 35 E3232LNBrielle
Restaurant BastionSlagveld 373231 APBrielle
CatharinaDorpsweg 73235 AERockanje
Restaurant ZeeburgPatrijzenlaan 63233 BROostvoorne
Flavours to got Woud 353232 LNBrielle
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Heenvliet

Verscheidene zorginstellingen in de omgeving van Heenvliet bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken smaakvolle maaltijden zoals Kip piri piri, pilav rijst, met weinig winstmarge. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het tevens mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen. Op www.nissewaard.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Uitgekookt.

Belangrijke info

  • Provincie: Zuid-Holland
  • Gemeente: Nissewaard
  • Netnummer: 0181 (+31181)
  • Postcodegebied: 3218
  • Populaire wijk: Centrum

Smaakvolle maaltijden

  • Aspergesoep met zalm
  • Savooiekool
  • Kibbeling met kruidendip
  • Rode kool met appel
  • Chili sin carne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Unieke zorgvraag opstellen

    Wat is het precieze probleem? Betreft het eenvoudige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer intensieve zorg als wijkverpleging?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke soorten zorg geschikt zijn. Kijk naar WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Nissewaard regelt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.nissewaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice uitkiezen

    Beoordeel de maaltijdservices in Heenvliet voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    De bestellingen zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,90. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heenvliet is verkrijgbaar vanaf €7,20. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2024

Eten aan huis bezorgen in Heenvliet kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en routine. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, belangrijke mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Heenvliet: “bezorgen resulteert in veel gemak in postcodegebied 3218”. Bekijk ook info over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of misschien koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

  1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!